Blog Weekendjeweg x Travelbags 

Ben je toe aan een onvergetelijke reis naar het zonnige Valencia, een stad vol cultuur, geschiedenis en prachtige stranden? Dan hebben we goed nieuws voor je! Samen met Weekendjeweg hebben wij voor deze bestemming van de maand de beste reisdeals en een selectie van artikelen samengesteld die onmisbaar zijn voor een reis naar het prachtige Valencia. 

Bestemming van de maand: Valencia 

Valencia, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een stralende stad die ieders hart verovert. Met een overvloed aan zonneschijn en prachtige stranden langs de Middellandse Zee is het een paradijs voor zonliefhebbers. Maar Valencia biedt meer dan alleen zon en zee; het is ook een bron van geschiedenis en cultuur. Bezoek de indrukwekkende kathedraal, dwaal door de oude straatjes van de historische wijk en proef de wereldberoemde paella. Wat ons betreft is het de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Valencia Verkennen: Tips voor je Reis  

Wanneer je Valencia bezoekt, zijn er talloze manieren om de stad te verkennen en te genieten van alles wat deze prachtige bestemming te bieden heeft. Hier zijn enkele dingen die je absoluut op je checklist moet zetten. 

Wandelen door Jardín Del Turia: Begin je avontuur met een ontspannen wandeling in Jardín Del Turia. Dit stadspark was ooit een rivierbedding en biedt nu 9 kilometer aan prachtige wandel- en fietspaden. Hier kun je genieten van een groene oase, romantische rozenparken en fonteinen.  

Paella eten: Een reis naar Valencia is natuurlijk niet compleet zonder de beroemde Valenciaanse paella geproefd te hebben. Wist je dat paella normaal gesproken niet als avondeten wordt gegeten? Dit rijstgerecht wordt normaal gegeten tijdens la comida, de belangrijkste maaltijd voor de Spanjaarden, tussen 14.00 en 16.00 uur. 

Zonnen op het strand: De prachtige zandstranden van Valencia zijn niet te missen. Het strand in Valencia bestaat uit drie delen: Las Arenas, Malvarossa en Patacona. Daarnaast heb je in de omgeving van Valencia ook nog een aantal stranden waar je heerlijk een dag kunt doorbrengen. 

Winkelen in Valencia: Shop-till-you-drop in Valencia! Valencia is ook de stad voor liefhebbers van stijlvolle boetieks, grote winkelcentra, kledingwinkeltjes en mooie markten. 

Een bezoek aan Torres de Serranos: Deze eeuwenoude stadsmuur is absoluut een must-see! Deze muur heeft talloze oorlogen doorstaan en wordt tot op de dag van vandaag met veel zorg onderhouden. Wanneer je hier wandelt, waan je je werkelijk in een andere historische periode.  

Om jouw vakantie naar Valencia helemaal compleet te maken hebben wij de passende artikelen voor jou op een rijtje gezet: 

Weekendjeweg

Weekendjeweg staat bekend om zijn leukste en beste reisdeals. Uit het zeer uitgebreide aanbod worden leuke interessante reizen en uitstapjes geselecteerd, waarbij deze keer de beste accommodaties in Valencia zijn gekozen!

Met de juiste bagage, de reisdeals en deze handige tips kun je vol vertrouwen en stijlvol op reis gaan naar Valencia. Of je nu geniet van de moderne architectuur, lokale lekkernijen ontdekt of ontspant aan het strand. Deze stad aan de Middellandse Zee heeft voor ieder wat wils en zal je ongetwijfeld betoveren tijdens je bezoek. Boek je reis, pak je koffers en laat het avontuur beginnen! Valencia wacht op je.

Image

Verblijf in een luxe 4*-hotel in het prachtige Valencia incl. vlucht en ontbijt

null

Marit

Marit